‘Persoonlijke begeleiding vanaf de basis’

Bel mij terug

Onder ‘methode’ leest u meer over de verschillende behandelmethodes.

Werkwijze
We bespreken samen waar je kind vastloopt en hoe ik daarbij kan begeleiden. Dit doen we tijdens een oriënterend gesprek (60 min).
Het werkt voor mij het beste als zowel de ouder/verzorger als  het kind daarbij aanwezig zijn. Het is fijn dat je allebei vanuit je eigen blik, kunt vertellen wat er speelt. Mits dit goed is voor je kind.
Op basis van wat ik hoor, zie en voel, bepalen we samen de aanpak.
Als zowel jullie beiden er een goed gevoel bij hebben, plannen we een aantal afspraken.

Zorg op maat
Ieder kind is anders. Daarom lever ik zorg op maat. Hoeveel tijd er nodig is om het gewenste doel te bereiken is afhankelijk van de hulpvraag en de behandel methode. Kindercoaching kost minder tijd, dan wanneer we met reflexintegratie en visuele training aan het werk gaan. Met reflexintegratie pakken we het probleem bij de oorzaak aan.

Wat gebeurt er tijdens een afspraak?
Bij kindercoaching kiest het kind zelf de werkvorm. Hierbij is het (meestal) prettig dat ik het kind alleen zie, zodat het zich vrij kan uiten.
Bij de trajecten van de reflexintegratie en of visuele training is het wenselijk dat je aanwezig bent. Je leert dan hoe je ook thuis kunt oefenen met je kind waardoor je kind sneller vooruitgang boekt. Thuis is het raadzaam om 5 x per week een kwartier te oefenen.
Hoe lang een tijdspad duurt is per kind verschillend. Het is o.a. afhankelijk van de hardnekkigheid van het probleem en hoe vaak het u thuis lukt om te oefenen.

Aan het eind van een traject straalt je kind weer als een trotse pauw!

Bel mij terug