‘Persoonlijke begeleiding vanaf de basis’

Bel mij terug

423Marloes Egberts
Mijn naam is Marloes Egberts. Samen met mijn zoon Teddy (2017) en twee poezenbeesten, woon ik in Meppel.

Ik heb ruim 14 jaar, met heel veel liefde en plezier, als juf in het basisonderwijs gewerkt. Ondanks dat, merkte ik dat ik iets miste in het onderwijs. In september 2014 heb ik de knoop doorgehakt en heb ik het onderwijs achter mij gelaten om mijn droom te verwezenlijken; een eigen praktijk.

Er wordt vandaag de dag in het onderwijs veel van de kinderen verwacht. Het is meer en meer prestatie- gericht geworden. Het gevolg hiervan is dat kinderen steeds minder gaan vertrouwen op zichzelf en erg hun best gaan doen om maar te voldoen aan ‘de norm’. Dit kan resulteren in o.a. frustratie, boosheid en onzekerheid.

Voor mij geldt; ieder kind is even waardevol en kan alles bereiken wat ie wil. Van mij hoeft een kind niet alles even goed te kunnen, zolang het zich maar bewust is van zijn/haar eigen kwaliteiten en krachten.
Ik wil alle kinderen een stevige en positieve basis mee geven en ze weer laten voelen dat ze op zichzelf kunnen vertrouwen door veel te DOEN en minder in het hoofd te zitten. Dit is de reden geweest dat ik mijn eigen praktijk gestart ben.

Naast mijn werk heb ik in de schoolvakanties veel vrijwilligerswerk gedaan om kinderen verder op weg te helpen in hun leven. Zo heb ik vele jaren kinderkampen van Humanitas begeleid, skiles gegeven aan kinderen in Oostenrijk en heb ik gewerkt met straatkinderen in Mongolië.

Bel mij terug