‘Persoonlijke begeleiding vanaf de basis’

Bel mij terug

Moeder E. (8 jaar ) Reflexintegratie
Mijn dochter ging met plezier naar Marloes toe, zij (maar ook wij als ouders) voelden ons altijd welkom en ze stelde ons op ons gemak. We voelden ons serieus genomen. Onze dochter is er sterker door geworden en gaat weer met plezier naar school toe. Ze is ontspannen en de boosheid is weg. De oefeningen brengen rust en zijn ontspannen.
We willen jou heel erg bedanken, zonder jouw hulp was het niet gelukt om E. weer te laten stralen! En fijn dat we jouw oefeningen altijd kunnen blijven gebruiken.

Moeder R. (11 jaar) Reflexintegratie
R. zit in groep 8 en is 11 jaar. We hebben de hulp van Marloes ingeroepen omdat R. zich heel slecht kon concentreren op zijn huiswerk en het op school lastig vond om de aandacht bij de les te houden (vooral rekenen en taal) wat ook in zijn scores terug te zien was. De “doe” vakken  gaan hem juist heel goed af. Met name het huiswerk leverde veel frustratie op, zowel bij R. als bij onszelf. Na de zomervakantie zijn we gestart bij Marloes. Zij merkte meteen al op dat er veel spanning zat bij R., wat je aan de buitenkant geheel niet zag. Met verschillende oefeningen heeft ze R. geleerd om zich te ontspannen, om zich zo beter te kunnen concentreren op het werk wat nu eenmaal gedaan moet worden op school. Ook al vind je er niks aan!
We hebben 7 sessies gehad en zijn toen gestopt omdat R. het zelf goed op had gepakt. We doen thuis nog steeds de oefeningen en op school gaat het een stuk beter. Tijdens een gesprek met de meester van R. kon hij ons een sterk stijgende lijn laten zien bij rekenen en taal. R. zal school nooit leuk gaan vinden, maar het maakt het zo wel een stukje makkelijker.
Bedankt Marloes!

Moeder R. (9 jaar) Kindercoaching en Reflexintegratie
Het contact met Marloes verliep heel gemoedelijk en laagdrempelig. Na telefonisch contact (ze nam hiervoor echt de tijd), hebben we een afspraak gemaakt.  Na de intake volgden een aantal sessies met verschillende oefeningen. De oefeningen hebben R. heel goed gedaan. R. voelde zich echt op zijn gemak bij Marloes. En ging met plezier naar haar toe. Daarnaast voelde ik mij als ouder serieus genomen.

Marloes heeft veel kennis en ervaring. Dit was duidelijk te merken tijdens de sessies. Heel bijzonder om van haar te horen hoe alles met elkaar in verbinding staat.
Marloes benoemt duidelijk wat ze gaat doen en waarom. Heel prettig. Je weet waar je aan toe bent.
En ik zag dat onze zoon echt mooie stappen maakte, na een aantal sessies. Hij voelt zich zekerder en gaat weer met meer plezier naar school.
Ik ben blij dat ik de stap naar Marloes heb genomen. En ik zou, indien nodig, anderen Marloes zeker aanbevelen.

Moeder E. (7 jaar) Kindercoaching en Reflexintegratie
Onze dochter van 7 heeft enorm veel baat gehad bij de reflexintegratie van Marloes. De klik was er vanaf het eerste moment waardoor E. met veel plezier naar haar afspraken ging. Ze voelde zich erg gezien en gehoord door Marloes en de geleerde oefeningen, die we thuis veel hebben toegepast, boden haar veel ontspanning. Ze heeft een enorme groei doorgemaakt zowel op sociaal emotioneel vlak als op cognitief gebied wat ook haar leerkrachten op school is opgevallen. Sindsdien zijn haar schoolresultaten verbeterd en zit ze stukken beter in haar vel. Minder last van boosheid, angsten en frustraties. Onzekerheden zijn niet zomaar weg maar we weten nu wel hoe zij, en wij als ouders, daar mee om moeten gaan.

Bedankt Marloes voor al je aandacht, betrokkenheid en kundige begeleiding!

Moeder van J. (7 jaar) Kindercoaching en Reflexintegratie
De aandacht en oefeningen  hebben gezorgd voor een verbetering in zijn stabiliteit in emotioneel opzicht bij mijn zoon. Er is meer rust en hij vraagt zelf om de oefeningen met hem te doen.
Heel erg veel dank voor de inzichten die wij in onze aanpak richting hem hebben kunnen meenemen.

G. (40 jaar) Tactile behandeling (onderdeel van MNRI)
Je hebt mijn lijf gehackt! De hysterie is eruit. Voel me stukken relaxter! 😇 Wauw!

Moeder van C. (8 jaar) Kindercoaching en Reflexintegratie
Wij hebben natuurlijk al heel veel van jou geleerd!! Waarvoor ontzettend veel dank!! De reflextherapie vond ik echt super leerzaam en C. (F. trouwens ook) vindt sommige dingen echt fijn.
Ik weet je te vinden als we je nodig hebben.
Nogmaals ontzettend bedankt voor je hulp. Je bent echt een heel lief mens.

Ouders van F. (8 jaar) Kindercoaching en Reflexintegratie
Dankzij Marloes gaat het met F. nu weer goed op school. Ze heeft er weer plezier in en het lezen en de zelfstandigheid van F. is enorm vooruit gegaan. Bedankt Marloes voor je inzet.

Ouders van R. (6 jaar) QRI (reflexintegratie m.b.v. een laser)
We zijn met onze zoon bij Marloes gekomen nadat we hadden geconstateerd dat hij problemen had met praten en dan voornamelijk met de zins opbouw. Hiervoor heeft hij eerst logopedie gevolgd wat in het begin heel goed hielp maar op een gegeven moment niks meer opleverde.  Ons nichtje had al ervaring met reflexintegratie.  Hierdoor besloten we om dit ook met onze zoon te proberen.
Na de intake zijn we begonnen met QRI (reflexen integreren m.b.v. een laser) gecombineerd met wat oefeningen. De oefeningen vond onze zoon altijd heel leuk om te doen en vraagt/vroeg er meestal zelf om.
Langzaam zagen we dat hij langere zinnen ging maken en zich beter kon uiten. Zijn taal is nog niet helemaal goed maar er zijn wel goede sprongen gemaakt waardoor hij nu hopelijk zelf in staat is om zich verder te ontwikkelen.
Bedankt Marloes!

H. (7 jaar) Kindercoaching en reflexintegratie
Marloes heeft mij erg geholpen om in mezelf te gaan geloven. Door ook echt te denken dat ik het kan kan ik het ook. De oefeningen op het bed vond ik heel fijn. Ik werd er rustig van. Mijn mama deed de oefeningen samen met Marloes zodat we thuis ook konden oefenen. Thuis oefenen was ook leuk om samen met mijn mama en papa te doen. Heel gezellig en ook een beetje speciaal. We kunnen de oefeningen nog steeds doen omdat ze boven mijn bed hangen. Soms wil ik dat ook…

Moeder van H. (7 jaar) Kindercoaching en reflexintegratie
H. heeft het kruipen heeft overgeslagen. Marloes heeft o.a. dit stuk behandeld met reflexintegratie. H. oogt veel sterker en straalt. Ze is dit jaar naar een andere school gegaan omdat we gaan verhuizen. Daarnaast hebben wij ervoor gekozen om haar te laten doubleren in groep 4. Dit alles is een grote verandering wat heel spannend voor haar was.
De wijze waarop H. zich het afgelopen jaar heeft ontwikkeld tot een lief, zelfverzekerd en zelfstandige meid is opmerkelijk te noemen. Zowel op sociaal emotioneel als op cognitief gebied is ze in haar kracht komen te staan. Haar rekenvaardigheden zijn nu op het niveau dat van haar verwacht kan worden. Dit komt mede doordat, zoals ze zelf zegt, ze het nu gewoon doet.
H. staat nu in contact met zichzelf en is rustiger. Ik weet zeker dat dit ontstaan is door reflexintegratie én de mooie gesprekken die ze had met Marloes.
Marloes heeft van nature de gave om kinderen te begrijpen en om echt in contact te komen. Prachtig om dit te zien. Bedankt! Hartelijke groet de moeder van H.

Ouders van M. (11 jaar) Reflexintegratie
M. is erg gegroeid, ze is veel rustiger en zit lekker in d’r velletje! Wij willen jou nogmaals erg bedanken, je doet het echt heel leuk. Zelfs ik word er rustig van als we bij je zijn geweest!
Bedankt.

S. (10 jaar) Reflexintegratie
Je bent heel lief en aardig en je helpt mij goed bij mijn angst. Ik moest op een tafel gaan liggen en toen deed je de omklem oefening bij mij. Daar werd ik heel moe van en dat was goed. Jij weet goed hoe ik mij voel en als ik zeg dat ik last van iets heb, weet jij direct een goede oefening voor mij. Ik wilde eigenlijk niet naar jou toe, omdat ik dacht dat het net zoiets was als praten bij de psycholoog. Dat had ik al gedaan, maar hielp mij niet genoeg. En na de eerste keer bij jou wilde ik direct nog een keer heen. Dit kwam omdat het super leuk is, ik kreeg thee en komkommer en mocht oefeningen doen die mij hielpen. Nu heb ik minder last van angsten, bijvoorbeeld wanneer ik naar een feestje ga.
Heel erg bedankt Marloes!

Moeder van S. (10 jaar) Reflexintegratie
Van jongs af aan heeft S. last van angsten (poepen op de wc, bang door gootje te spoelen in bad, angst voor ballonnen die knappen etc.). Twee jaar geleden kwam er een moment dat de paniek zo heftig werd, dat hij ineens niet meer naar school wilde, niet meer wilde spelen bij andere kinderen en kinderfeestje zorgden ook voor heel veel spanning. Eigenlijk alle situaties waarin hij van ons gescheiden was (schoolreisjes, voetbalkamp). Voorheen speelde hij gewoon met vriendjes en kinderfeestjes waren ook geen probleem. We konden hier geen directe aanleiding voor vinden, de heftige paniek was er ineens. Zodra er druk op hem kwam te staan, was zijn gedrag onhandelbaar voor ons. Na een bezoek aan de huisarts (die binnen vijf minuten sprak over ADHD) kregen we een doorverwijzing naar de psycholoog. Hier hebben we een aantal tips ontvangen (spanning eruit springen op trampoline bijvoorbeeld), maar ik heb niet het gevoel gehad dat we de kern raakten.
Na een lezing van Marloes ben ik zo enthousiast geworden over reflexintegratie, dat ik haar gevraagd heb of zij iets kon met de klachten van S. Na het eerste bezoek bij Marloes kwam S. thuis met de vraag of hij bij een vriendje mocht gaan spelen (had hij twee jaar niet gedaan). Hij benoemt dat hij het nog wat spannend vindt, doet de oefening van Marloes en stapt op de fiets en gaat spelen. Ik kon bijna niet geloven wat ik zag. Bijna ga je denken dat het toeval is. Maar die week waren er nog een aantal situaties die normaal voor veel spanning en stress zorgen, die heel relaxed verliepen. Voor mij is heel duidelijk geworden wat het positieve effect is van het integreren van reflexen. S. zit nu lekker in zijn vel, is veel rustiger geworden en de spanningen voor kinderfeestjes etc. zijn verdwenen.
Namens de ouders van S., super bedankt! En dat er nog vele kinderen op deze manier door jou geholpen kunnen worden. Wij kunnen het echt iedereen aanraden.

Moeder van T. (10 jaar) Reflexintegratie
Met onze zoon T.  hebben we de afgelopen maanden reflexintegratie bij Marloes gevolgd. T. was een onzekere jongen, kwam op school moeilijk mee en was vaak angstig. Bij Marloes voelde hij zich gelijk op zijn gemak en vond het leuk om naar haar toe te gaan. We kregen na ieder bezoek “huiswerk” mee.
Nu, een aantal maanden later, is T. veranderd. Hij komt beter voor zichzelf op, geeft zijn grenzen aan, op school gaat het beter en zijn angsten zijn nagenoeg verdwenen. Hij is er nog niet, maar omdat we de oefeningen die T. bij Marloes heeft geleerd, ook thuis blijven oefenen, houden we de stijgende lijn vast. Omdat T. zelf ook merkt dat de oefeningen hem helpen, vindt hij het niet erg om hier thuis mee bezig te zijn.
We zijn heel blij met Marloes en haar bereikte resultaat!!!
Lieve Marloes, nogmaals dank voor alles 🙂

Moeder van J. (8 jaar) Reflexintegratie
Lieve Marloes, 10 x zit er alweer op! Ongelooflijk wat er in die 10 x veranderd is!! Een heleboel mensen zien echt een ‘andere’ J. Hij is veel rustiger geworden en op school doet hij het nu heel goed! Hij hoeft (voorlopig) niet meer aan de ‘instructietafel’. Wat een vooruitgang!
DANK JE WEL!!

Moeder van D. (9 jaar) Kindercoaching
Wat vond onze zoon D. het heerlijk om naar Marloes te gaan! Marloes heeft iets over zich waardoor een kind zich gelijk op haar of zijn gemak voelt, zo ook D.
D. kon wel een wat grotere portie zelfvertrouwen gebruiken en het was ook niet verkeerd om terug te kijken naar de gebeurtenissen van de afgelopen 9 jaar. Genoeg om over te praten en bij stil te staan. D. vond het heerlijk om aan zijn levenslijn te werken en stil te staan bij de gebeurtenissen die hij leuk, maar ook minder leuk vond. Gebeurtenissen waar hij boos of verdrietig om was.
En boze buien, die mogen er zijn en zijn er ook zeker. Waar word je boos van. Daar heeft D. samen met Marloes een mooi plaatje van gemaakt. Het leuke is, dat na een paar keer bij Marloes te zijn geweest, er dingen tussen stonden waar D. nu niet meer boos van wordt.
Marloes heeft ook aan D. zijn zelfvertrouwen gewerkt. Om te beginnen; stevig staan en blijven staan als een ander je ‘omver probeert te duwen’. Het lijkt zo gemakkelijk, maar als je er gerichte oefeningen voor mag doen, is het nog niet zo gemakkelijk. Hier heeft Marloes samen met D. allerlei oefeningen voor gedaan en deze konden thuis gemakkelijk verder geoefend worden.
Marloes, heel erg bedankt voor je liefdevolle coaching! Mochten we je weer nodig hebben, om wat voor reden dan ook, dan weten we je zeer zeker te vinden!
Heel veel succes met je mooie praktijk!

Ouders van N. (10 jaar) Kindercoaching en Reflexintegratie
Onze zoon N. van 10 jaar is een zachte, lieve en sociale jongen maar ook een onzekere jongen, heeft een laag zelfbeeld en vindt het moeilijk om zijn grens aan te geven. Als ouders probeer je er alles aan te doen om je kind goed in z’n vel te laten voelen. Wij dachten het kan ook goed zijn dat iemand anders er een visie op geeft. Zodoende zijn wij opzoek gegaan naar een kindercoach en kwamen we bij Marloes terecht. Wat wij belangrijk vinden is dat er een klik is tussen zowel onze zoon en Marloes en wij als ouders ook. Deze klik was er meteen.
Marloes is een heel hartverwarmend persoon, ze weet je gelijk op je gemak te stellen door er voor te zorgen bij binnenkomst bij haar even leuk te kletsen en er staat altijd iets te drinken klaar. Je merkt aan Marloes dat ze echt hart heeft voor kinderen! N. ging altijd met heel erg veel plezier naar Marloes toe en voelde zich erg op z’n gemak bij haar.
Door verschillende oefening gedaan te hebben met N. zoals bijvoorbeeld een boekje mee te geven en daar alle goede eigenschappen van N. in te schrijven werd N. bewuster van zichzelf. Ook een bordspel met vragen over zelfinzicht heeft N. veel aangehad en hij vond dit ook erg leuk. Met als beloning een mooie steen. Verder hebben ze leuke knutsel opdrachten gedaan voor zelfvertrouwen en zelfinzicht.
Marloes is bezig geweest met Masgutova Reflexintegratie. Hierbij heeft ze N. geleerd om stevig in zijn schoenen te staan en duidelijk grenzen aan te geven. Hier heeft N. ook zeker baat bij gehad. N. kan nu veel beter aangeven wat hij wel en niet wil.
Een mooie uitspraak van N. zelf is dat hij zegt dat zijn zelfvertrouwen van 50% naar 95% is gegaan. Super toch en daar doen we het voor!
Wij willen Marloes hartelijk bedanken voor haar inzet en positiviteit die ze in N. heeft gestoken. Super!

Moeder van B. (9 jaar) Kindercoaching en Reflexintegratie
Ik was op zoek naar hulp voor mijn zoon van 9 jaar. Via een vriendin hoorde ik over Marloes en haar eigen kinderpraktijk.
Na een aantal heftige gebeurtenissen geloofde mijn zoon niet meer in zichzelf. Hij was onzeker en instabiel geworden.
Ik ben blij dat wij bij Marloes terecht konden. Mijn zoon is denk ik nog blijer met wat hij voor zichzelf, met de begeleiding van Marloes heeft bereikt!
Ik heb mijn zoon in korte tijd zien groeien. Zowel verbaal als in zijn houding. Hij staat er en durft te zeggen wat hij vindt en gelooft weer in zijn eigen doen en kunnen.
Van een onzeker jongetje is hij opgestaan naar iemand die er weer mag zijn en hij vertrouwt in zijn eigen doen en laten.
De aanpak, d.m.v. spel, gesprekken, opdrachtjes, buiten wandelen en dingen doen waardoor een kind zich (naar mijn gevoel) makkelijker in staat stelt om dingen te bespreken, sprak mij erg aan. Niet in een klinisch gebeuren waardoor er voor een kind al een blokkade/stempel wordt gezet. Het voelde bij Marloes heel ‘natuurlijk’.
De toegankelijkheid die Marloes uitstraalde naar B. maakte dat hij zich heel erg op zijn gemak heeft gevoeld en daardoor ook over alles durfde te praten.
B. heeft het als erg fijn ervaren bij Marloes en baalt ook dat hij niet meer naar Marloes hoeft.
Marloes, bedankt voor je hulp, inzet, liefde en manier van coachen!!

Vader van J. (10 jaar) Kindercoaching
Marloes heeft onze zoon in zes sessies geholpen om zich beter te kunnen concentreren en wat geordender te werken op school. Ze heeft een gave om goed aan te sluiten bij een kind en het op een speelse wijze inzichten te geven. We waren erg tevreden over de contacten met Marloes en kunnen haar 100% aanbevelen bij dergelijke ontwikkelingsvragen.

Ouders van R. (9 jaar) Kindercoaching
Wat was het voor ons verhelderend R. bij jou te zien.
Bij het sprookje liep het niet zo lekker, dat is ook een van de problemen met R, ze kon er geen positieve wending meer aan geven. De eerste dagen dat ze bij jou was geweest, zagen wij de oude R. weer een beetje terug komen, meer zelfvertrouwen, duidelijk naar andere kinderen toe en blij. Wij vonden dat heel leuk om te zien. R. wil heel graag weer een keer bij je terug komen en wij vinden het ook een goed idee.

Moeder van C. (8 jaar) Kindercoaching
Hoi Marloes,
Ik wilde je nog even laten weten dat C. zijn tafel van 4 foutloos heeft gedaan, dus helemaal trots!!
Maar nog belangrijker; ik heb een voortgangsgesprek met C. zijn juf gehad afgelopen donderdag. De uitslag van de cito toetsen waren bekend en C. zit in alle onderdelen op een stijgende lijn. O.a. rekenen is hij van onderin de D naar helemaal bovenin gegaan, bijna in de C. Dus dat gaat super! Tevens gaf juf aan dat ze het idee heeft dat hij lekkerder in zijn vel zit en ook een stuk rustiger is in de klas. Op bepaalde momenten is zijn concentratie nog wel ver te zoeken, maar ja we zijn hier al super blij mee!
Heb aangegeven dat C. een aantal keer bij jou is geweest en dat dit enorm heeft geholpen voor hem en daar was ze echt super enthousiast over.

Vader van leerling groep 8 Vuurlopen
Zeer positieve ervaring die op een leuke en vrolijke manier wordt overgebracht.
Zelf eerst het idee dit kan ik niet, maar door het vooraf geleerde toe te passen ging het eigenlijk vanzelf. Kortom: Top! Ga zo door!

Leerling groep 8 (11 jaar) Vuurlopen
Ik vond het hartstikke leuk.
En die oefeningen die we binnen hebben gedaan die hielpen wel.
Ik heb er veel geleerd. Dat je goed moet concentreren en dan lukt het ook wat je wilt bereiken.
Ook vond ik dat er ook een goede uitleg was.
Ook leuke opdrachten
Een super goede avond!!

Moeder van R. (10 jaar) Kindercaoching
Wij hebben 3 kinderen en ze zaten allemaal op basisschool de Vlint. Onze dochters K. en D. hebben allebei van juf Marloes les gehad. De een wat langer dan de ander waardoor ze onze R. vaak heeft gezien en zag wat voor mannetje het was/is.
Het viel mij altijd op dat Marloes met de moeilijke kinderen een klik had en dat die kinderen bij haar vaak straalden en dat ze veel van hun gedaan kreeg. Dit gold ook voor de kinderen met weinig zelfvertrouwen. Ik had Marloes een tijd niet meer gezien en het ging met R. best wel slecht op school. Het kwam erop neer dat hij maar van school moest, dit was toen in groep 6. Ik heb Marloes toen gebeld en zo kwam ik erachter dat ze voor zich zelf een praktijk begonnen was. Ze zei kom maar eens met R. langs, dit hebben R. en ik toen een aantal keren gedaan.
Marloes ging o.a. met R. praten over hoe hij het zelf allemaal zag en hij moest ook vertellen wat hij wel allemaal goed kan dus positief benaderen en vandaar uit is ze met R. aan de slag gegaan. Het viel op dat hij vaak zei; ‘ dat kan ik niet’. Ze schreven toen een paar zinnetjes op. B.v. R. zei: ‘ik kan niet rekenen en ik kan niet mooi schrijven’. Marloes maakte de zinnen anders door het woordje ‘nog’ er in te zetten. Er kwam toen te staan: ‘Ik kan nog niet zo goed rekenen’.
Deze zinnetjes hebben we toen aan de koelkast gehangen zodat hij dat elke keer kon herhalen.
Nog een voorbeeld wat Marloes mee gaf en die voor R. heel veel betekende voor zijn zelftrouwen was een tekening van een boom. Zo moest hij zichzelf gaan zien. De boom wordt groter, zijn wortels worden langer en gaan dieper in de grond zitten zodat hij niet meer makkelijk omwaait. Deze 2 oefeningen gebruikt hij nog veel voor zich zelf. Hij kreeg er dus meer zelfvertrouwen door.
Einde van zijn schooljaar in groep 6 kwam hij thuis en vertelde dat hij van basisschool de Vlint af wilde. Hij zei, ik kan mezelf hier niet zijn. Ze blijven mij pesten en ik reageer daar weer op, ik wil naar de nieuwe school Meander mam. Oeps wat doe je dan, voor 2 jaartjes nog naar een andere school?
Hij was stellig, maar we twijfelden wel een beetje. Ik heb Marloes toen weer gebeld en ze gaf ons het advies om naar hem te luisteren en hem te steunen omdat hij zo duidelijk aan gaf waarom hij naar een andere school wilde. Zo gezegd zo gedaan.
Aan zijn nieuwe leerkracht heb ik alles verteld. Ook heb ik het, voor R. zo belangrijke zinnetje gegeven; ‘ik kan het nog niet’. Op deze school is R. gegroeid en kan hij naar de school waar hij heen wil.
Kortom Marloes heeft hem handvatten gegeven waar hij veel aan heeft. Door haar vertrouwen en de mijne maar vooral nu zijn eigen vertrouwen komt hij verder dan er ooit tegen hem en ons gezegd is. Hij heeft geen medicatie nodig. Hij had een manier nodig om te leren hoe hij iets voor elkaar kan krijgen.
Marloes je ben een super coach. Veel succes met je praktijk en bedankt voor je hulp.

Leerling groep 8 (12 jaar) Vuurlopen
Ik vond het heel erg leuk!
Het was een gezellige avond en ik heb hier veel van geleerd.
Dat je gevoel altijd goed is en dat je je goed moet focussen, dan lukt het wel! In het begin was er bij mij weinig spanning, maar toen we naar buiten gingen, was er bij mij wel veel spanning. Toen ik die lopen zag dacht ik echt: ‘Moet ik HIER over?’ Maar later dacht ik: ik doe het gewoon!! En uiteindelijk was het iedereen gelukt! Het was een goede uitleg, en het was leuk!

Moeder van leerling groep 8 Vuurlopen
Super gave ervaring!
Trots op iedereen die erover heen heeft gelopen
Niet verwacht dat iedereen erover zou lopen.
Spannend maar toch gedaan!
Tot slot: Jullie zijn een super duo en ik hoop dat jullie nog vele vuurlopen mogen organiseren!

Bel mij terug